[vc_row padding_top=”” padding_bottom=””][vc_column][vc_column_text]

WE SERVE

Het internationale motto van Lions Clubs International luidt “We serve”. Vanuit die gedachte dragen Lions oplossingen aan voor problemen in de samenleving. Met ruim 46.000 clubs wereldwijd worden veelal locale projecten gesteund maar ook Lions Clubs International beschikt over een fonds (LCIF) voor ondersteuning van grote humanitaire projecten.

Hieronder vindt u een kort overzicht van de projecten die door LIONS CLUB GHENT SEAPORT, naast tal van andere projecten,  op continue basis worden gesteund

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” inner_container=”no” padding_top=”” padding_bottom=”” min_height=”” fixed_height=””][vc_column][vc_single_image image=”10458″ img_size=”full” alignment=”center” full_width=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

VOEDSELBANKEN

schermafbeelding-2016-10-08-om-15-31-22

Voedselbanken en Lions zijn twee verschillende organisaties met een gelijklopend doel: humanitaire noden lenigen en kansarmen in onze samenleving de mogelijkheid geven zich behoorlijk te voeden. Wetende dat 10 à 15% van de Vlaamse bevolking in ( financiële) armoede leeft – de cijfers verschillen naargelang de bron en berekeningswijze – , is het onze maatschappelijke plicht dus hulp te bieden. . In Oost- en West Vlaanderen is Lions District 112A, waar Lions Club Ghent Seaport deel van uit maakt,  de belangrijkste “ facilitator “ van de Voedselbanken.
De actie Voedselbanken gaat dit jaar door van donderdag 13 tot en met woensdag 19 oktober, voor onze club in Delhaize Wondelgem.

De clubleden zetten hun schouders onder deze actie door tijdens de openingsuren van delhaize flyers uit te delen en de bezoekers te informeren over de actie.[/vc_column_text][vc_btn title=”Bezoek “Voedselbanken“ ” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.foodbanks.be%2Fnl%2Fwelkom||target:%20_blank|”][vc_separator color=”custom” accent_color=”#fdc80d”][vc_column_text]

HAND IN HAND vzw

schermafbeelding-2016-10-08-om-16-03-21
Vzw Hand in Hand is een organisatie die de mogelijkheid tot beschut wonen biedt in het Gentse en dit specifiek aan zo’n 20 personen met een psychiatrische problematiek. Hof van de Moester is een ecologisch arbeidszorg-/ dagbestedingsproject dat afhangt van de vzw Hand in Hand. Ze bieden er mensen de mogelijkheid om te komen genieten van en te werken in een 2,5 ha groot domein met diverse dieren. Mensen kunnen verder in de Moester en in het houtatelier terecht voor arbeid en ontmoeting op maat.
In Hof van de Moester worden er groenten geteeld die verwerkt worden in het sociaal restaurant. Wat je zoal kan bezichtigen in Hof van de Moester: dieren (konijnen, geiten, schapen, ezels, kippen, schapen), een tuin met verrassend mooie plekjes, de serre waar kruiden en groenten gekweekt worden, de moestuin waar heel wat verschillende groenten geteeld worden… Voor de gelegenheid kan u er een hapje en een drankje nuttigen. Iedereen is er ook welkom om gewoon te komen rondneuzen en te genieten van de omgeving.

Onze club ondersteunt op permanente basis de vzw met financiele bijdragen. In 2016 werd door onze financiele steun de aankoop van een container voor het houtatelier mogelijk gemaakt.[/vc_column_text][vc_btn title=”Bezoek “Hand in Hand vzw“” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fusers.skynet.be%2Ffa431891%2Fmoester.html||target:%20_blank|”][vc_separator color=”custom” accent_color=”#fdc80d”][vc_column_text]

SOGEHA vzw

schermafbeelding-2016-10-08-om-16-06-23
Sogeha is een vrijwilligersvereniging die tot doel stelt, kansarme kinderen een leuke vakantie aan te bieden, waar zij achteraf met plezier aan terugdenken. In september kunnen deze kinderen, net als hun klasgenootjes in de klas, ook vertellen over hun vakantie !
Sogeha organiseert 3 vakantiekampen gedurende de zomervakantie, tijdens de rest van het jaar zijn er tal van activiteiten voor en met onze gastjes !
Sogeha is een Gentse vereniging, ons materiaalkot is gelegen te Zaffelare (Gent-Lochristi). Voor onze kampen trekken we door kampplaatsen van West-Vlaanderen tot Limburg.
Naast deze hoofddoelstelling probeert Sogeha een vormende rol te spelen naar de leiding toe. Door samen en in groep op kamp te gaan met leiding met heel diverse levenswijzen, die toch voor een gemeenschappelijk doel vechten, proberen we ons steentje bij te dragen voor een meer harmonieuze samenleving.
Ook het wegwerken van vooroordelen tegenover kansarme ouders en kinderen, is één van onze betrachtingen.
Sogeha vzw heeft van bij het begin een grote verscheidenheid aan kinderen gehad. Kansarmoede beperkt zich immers niet enkel tot het financiële, deze mensen worden op vele levensdomeinen met problemen geconfronteerd. Financiële armoede en emotionele verwaarlozing zijn slechts enkele voorbeelden.
Sogeha vzw probeert niet nog maar eens de ouders met de vinger te wijzen, hen de schuld te geven van diezelfde problemen. Wij proberen enkel als partner van kansarmen op kamp te gaan met kinderen die door de maatschappij niet verwend worden.

Onze club steunt de vzw door middel van een jaarlijkse financiele bijdrage aan de werking[/vc_column_text][vc_btn title=”Bezoek “Sogeha vzw“” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.sogeha.com%2Finfo%2Finfosub||target:%20_blank|”][vc_separator color=”custom” accent_color=”#fdc80d”][vc_column_text]

ONDERLINGE HULP EVERGEM-ERTVELDE vzw

schermafbeelding-2016-10-31-om-16-42-58

Onderlinge Hulp Evergem-Ertvelde vzw is een vrijwilligersorganisatie die zich tot doel stelt: het organiseren en uitbouwen van een dienstverlening met bijzondere aandacht voor de leefkwaliteit van sociaal achtergestelde mensen of kansarmen in Evergem.

De vereniging wil vooral gezinnen en alleenstaanden bereiken die, hoewel zij het materieel en/of sociaal niet breed hebben, niet kunnen rekenen op de wettelijke georganiseerde solidariteit.
Daartoe organiseert zij directe materiële hulp en initiatieven die bijdragen tot de maatschappelijke integratie van de kansarmen op het grondgebied van Evergem (dit omvat Evergem, Ertvelde, Sleidinge).

Onze club steunt de vzw door middel van een jaarlijkse financiele bijdrage aan de werking[/vc_column_text][vc_btn title=”Bezoek “Onderlinge hulp Evergem/Ertvelde vzw“ ” size=”sm” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.evergem.be%2Fvereniging%2F264%2Fonderlinge-hulp-evergemertvelde-vzw-ohever-vzw||target:%20_blank|”][vc_separator color=”custom” accent_color=”#fdc80d”][vc_column_text]

PEACE POSTER CONTEST

schermafbeelding-2016-10-31-om-16-49-04

Deze wedstrijd wordt wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International. De gedachte is dat honderdduizenden kinderen bezig zijn met hetzelfde thema “Vrede”. Kinderen tussen 11 en 13 jaar, geven in een tekening uiting van hun gevoelens over VREDE. Achter iedere tekening zit een bijzonder kind met haar/zijn ervaringen. Het is heel ontroerend deze tekeningen te zien.

Alle kinderen maken individueel een vredesposter. Uit deze werken wordt door de jury uit elke klas (of groep) 1 winnaar gekozen die meedingt in de volgende ronde.
De winnaars krijgen een geschenkje van de organiserende club.

Een van de doeleinden die de Lions Clubs willen bereiken is: het tot stand brengen en houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld.
De internationale prijsuitreiking vindt plaats bij de Verenigde Naties in New York. De werken van de 24 finalisten worden gedurende het hele jaar op verschillende plaatsen in de wereld tentoongesteld.

Onze club neemt actief deel aan deze wedstrijd. We werken hiervoor samen met gentse scholen. De club zorgt voor tekenmateriaal, een geschenk voor de deelnemende leerlingen en een financiele bijdrage aan de school voor de organisatie van een activiteit op school.
Namen reeds deel aan de wedstijd: de basisscholen Sint Salvator en Sint Bavo en de montessorischool De Klimop.[/vc_column_text][vc_btn title=”Vredesposterwedstrijd 2016-17: Oproep tot deelname” size=”sm” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.lions-112a.be%2Fvredesposterwedstrijd%2F||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]